Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Koncert godine doveden u pitanje

Održavanje "Koncerta godine" koji bi u decembru trebalo da proslavi 20 godina od svog nastanka, dovedeno je u pitanje, jer je izostala finansijska pomoć nadležnih.

Počeo projekat "NS Pet Friendly objekti"

Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine "PAN-Novi Sad" pokrenulo je projekat "NS Pet friendly objekti" sa ciljem da se vlasnicima kućnih ljubimaca omogući ulazak u objekte raznih poslovnih struktura zajedno sa svojim ljubimcem.

LSV podneo krivičnu prijavu protiv Maje Gojković

Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je danas Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv bivše gradonačelnice Maje Gojković sa zahtevom da se utvrdi njena i odgovornost drugih osoba za štetan ugovor u aferi oko ATP "Vojvodina", u kojoj je grad oštećen za oko četiri miliona evra.

Drveće na keju ugrožava nasip

Bivša gradska vlast prilikom uređenja Beogradskog keja 2009. godine dozvolila je sadnju drveća u blizini odbrambene linije od poplava, čime je ugrozila stabilnost novoizgrađenih nasipa.

FOTO: "Zarobljeni" turisti uživaju u Novom Sadu

Većina turista koji su na brodovima krstarili Dunavom, vratili su se kućama autobusima, međutim nekolicina "najhrabrijih" je ostala u Novom Sadu i strpljivo čekaju da nivo Dunava opadne kako bi nastavili svoje putovanje.

Danas počinje prskanje komaraca

Tretmani protiv odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beočina počinju danas i trajaće do 2. jula.

Dunav kod Novog Sada u blagom opadanju

Vodostaj Dunava kod Novog Sada od jutros je niži za dva centimetra, ali opadanje vodostaja na znali da je opasnost prošla, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".

"Nacionalna geografija" će snimati u Novom Sadu

Nacionalni park Đerdap, gradovi Kladovo i Novi Sad; zatim Zlatibor i Mokra Gora, kao i manastiri Mileševa, Studenica deo su predviđenih destinacija koje će novinari kineskog ogranka časopisa "Nacionalna geografija" obići po Srbiji.

Bekovski par iz Rada stiže u Vojvodinu

Marko Nikolić, bivši trener Rada, a novi šef srtručnog štaba Vojvodine, "povukao" je sa sobom tandem fudbalera sa Banjice i očekuje se da oni uskoro potpišu za "staru damu".